Mill Pond Cottage designed by RB Studio Architects and built by Streif UK using our integrated offsite building system.

Mill Pond Cottage, Fishbourne is of contemporary design with the form reflecting the basic layout of the existing dwelling on the site with the selection of external cladding and other external materials being drawn from those used within the existing dwelling. A highly energy efficient design is achieved as the closed panel timber frame used is one of our higher specification timber wall panels, creating a low energy and sustainable building in the place of the existing dwelling. The layout of the proposed closed panel timber frame building is well thought out with the footprint being split into zones with the South wing being designed as a warmer zone incorporating the living rooms which will benefit most from solar gain through the large glazed openings formed in the timber wall panels which are also there to soak up the fantastic views out over Chichester Harbour. There is then a central circulation zone with double height voids at each end leading to the North wing which houses the utility areas and bedrooms.